HomeFaq

1. Do you cover both commercial and residential properties?

Ans. Yes, we service both residential and commercial properties.


2. Can you come straight away?

Ans. Yes, we can. We offer 24-hour emergency service.


3. How can I save money on my power bill?

Ans. One way is replacing old lighting with new LED lights


4. What do I do in a dangerous electrical situation like a powerpoint has come off the wall and there is exposed wiring?

Ans. Stay away from the exposed wiring, call an electrician to fix this


5. What to do in case of a lighting storm?

Ans. Unplug all sensitive appliances like TVs, computers, and modems.
Do not have any mobile phones on the charge.


6. What are some causes of electrocution?

Ans.

  1. Faulty appliances
  2. Damaged power cords or leads
  3. Electrical appliances coming in contact with water
  4. Incorrect or old faulty wiring

7. What is the difference between a circuit breaker and a fuse what is the difference between a breaker and a fuse ?

Ans.

  • Both are designed to interrupt the flow of electricity either from an overload or short circuit.
  • A circuit breaker is the more modern method used. It has an internal switch that will trip during an overload or short circuit. This prevents the current from going any farther and damaging equipment or in the case of your home, anything plugged into the outlets, like a refrigerator or a computer. Once the danger of the surge has passed, the circuit breaker can be reset.
  • A fuse on the other hand, isn’t used in new construction. You can find them in older homes and buildings. A fuse is either AC (high voltage) or DC (low voltage). It acts like a breaker, but instead of resetting it, you manually have to replace it since it has a metal strip or a strand that sparks during an overload or short circuit. That strip melts and the fuse burns out. The fuse is just less efficient and has to be replaced while a circuit breaker switch can be reset easily.

8. What Procedures Do You Follow Before Finalizing a Job?

Ans.

  1. Inspect all electrical components for any faults.
  2. Test devises to verify there are no system malfunctions and everything is working properly.
  3. Double-check all inspections before signing off on any test certificates or certificates of installation.

9. My power has cut off, what do i do?

Ans. Check your metre box to see if any switches are off and if it still persist to keep tripping after attempting to turn on contact an electrician.


10. Why won’t my tripped circuit breaker turn back on?

Ans. You will need to make sure the switch on the circuit breaker is completely in the ‘off’ position first. If you can flick it back to the ‘on’ position without it tripping again, it should work. If it trips again or won’t switch back to the ‘on’ position, you will need to call an electrician.

Contact us now to get quote

Contact us now to get quote

COVID-19 Update: Business As Usual! Our Team Are Taking All Preventative Measures At This Time.
x